Wat is RTR-NL?
Gepost door Super User

RTR-NL is een non-profit organisatie, die diensten levert op het gebied van proactief cameratoezicht in het publieke domein. RTR-NL bestaat uit twee stichtingen. Beide stichtingen worden ondersteund door één centraal georganiseerde administratief en beheersmatig ondersteunende organisatie, met aan het hoofd de directeur RTR-NL.

Beheer RTR-NL.
Het beheer van RTR-NL bij, zowel RTR-NL Oost als RTR-NL Zuid ligt bij een Stichting. De stichting Regionale Toezicht Ruimte Nederland Zuid te Eindhoven en de stichting Regionale Toezicht Ruimte Nederland Oost te Nijmegen.

Binnen deze stichting, waarin publieke en private partijen vertegenwoordigd zijn, wordt het dagelijks functioneren van de toezichtcentrale geregeld. Namens de beide stichtingen is de directeur RTR-NL eind- en resultaat verantwoordelijk. Het bestuur is in beide gevallen de toezichthoudende instantie. Het voorzitterschap van de besturen is belegd bij een politiek-bestuurlijk vertegenwoordiger. De leden van de besturen zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en de politie.