06 mei 2019
Gepost door Super User
bevrijdingsfeesten_wageningen_2019

In de Regionale Camera Toezicht Ruimte te Nijmegen, werd 5 mei 2019, door het Team Technisch Toezicht van het Korps Nationale Politie Oost-Nederland, regie gevoerd over de crowd control camera’s, tijdens de Bevrijdingsfeesten in Wageningen.

Vanuit deze cameratoezicht ruimte zal de politie in de toekomst de operationele regie op cameratoezicht op de openbare weg, in heel Oost-Nederland gaan uitvoeren.

17 apr 2019
Gepost door Super User

Bodycams worden nog dit jaar opgenomen in de standaarduitrusting van de politie. Dat is volgens minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) toegezegd door korpschef Akerboom.

De kleine camera’s worden door agenten op het lichaam gedragen, onder meer om agressie tegen agenten vast te leggen. Nog voor de jaarwisseling moet de bodycam onderdeel uitmaken van de politie uitrusting.

VVD en CDA hameren al langer op het belang van bodycams als standaarduitrusting. „Er is niet alleen beeldmateriaal van het werk van de agent, zodat daarover geen discussie bestaat, hetzelfde geldt ook voor idioten die hulpverleners belagen”, zegt VVD-Kamerlid Laan.

Zij hoopt dan ook dat de camera’s als standaarduitrusting eraan bijdragen dat belagers worden gestopt. „Hopelijk pakken we die zo sneller op. Nog mooier zou het zijn als het mensen ervan weerhoudt om een agent te belagen.”

Ook CDA-Kamerlid Van Dam is blij met de toezegging. „Echt goed, want de bodycam werkt ook preventief.”

Bron: De Telegraaf - parlementaire redactie.

14 mrt 2019
Gepost door Super User
werkbezoek_burgemeester_culemborg

Donderdag 14 maart, heeft burgemeester Gerdo van Grootheest van de gemeente Culemborg, een werkbezoek gebracht aan de RTR.

De burgemeester heeft zich uitvoerig laten voorlichten over de manier, waarop er vanuit de RTR, onder de operationele regie van de politie, proactief cameratoezicht wordt uitgevoerd in zijn gemeente.