06 apr 2018
Gepost door HW

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 april zag de camera observant van de RTR te Nijmegen een man op straat liggen in de Tweede Walstraat. De man was kennelijk onwel geworden.

De camera observant schakelde de camerabeelden direct door naar de meldkamer. De camera observant zag vervolgens dat een tas, die naast de man op de grond lag, door twee mannen werd weggenomen. De meldkamer centralist, die live mee kon kijken met de camerabeelden, kon de reeds ingeschakelde surveillance eenheid direct naar de betreffende mannen leiden. Beide mannen zijn aangehouden. De tas is teruggegeven aan de onwel geworden man.

12 juni 2017
Gepost door HW
logo-gemeente-zaltbommel

In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni omstreeks 03.30 uur zag de camera observant van de RTR in Nijmegen, dat een drietal jongens in de binnenstad van Zaltbommel markttafels omgooiden en uit elkaar trokken.

Ook zag hij, dat deze jongens vervolgens geparkeerd staande fietsen omgooiden.

Direct zijn de camerabeelden doorgezet naar de politie meldkamer, die snel een surveillance eenheid ter plaatse stuurde. De drie jongens zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

05 mei 2017
Gepost door HW

Vanavond, vrijdag 5 mei, kreeg de camera-observant via de meldkamer te horen, dat er zojuist een fietsendiefstal had plaatsgevonden achter het station.

Door de meldkamer werd een gedeeltelijk signalement doorgegeven. Op basis van dit signalement werden in de RTR de camerabeelden teruggekeken en kon de verdachte "in beeld" gebracht worden.

Op basis van de camerabeelden kon worden vastgesteld, dat de verdachte via de Tunnelweg, richting centrum vertrokken was. De betreffende beelden werden direct naar de meldkamer doorgezonden, zodat daar ook een duidelijk beeld van de verdachte was. Op basis van deze gegevens is, in de Bloemerstraat te Nijmegen, de verdachte aangehouden door een politie surveillance eenheid.
Weer een mooi voorbeeld van een slagvaardige samenwerking tussen surveillance, meldkamer en RTR.