05 okt 2019
Gepost door Super User
gemeente-nijmegen

In de nacht van vrijdag 4 oktober op zaterdag 5 oktober kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen met betrekking tot zakkenrollerij in het centrum van Nijmegen.

Ook de RTR werd hierover geïnformeerd. Hierop intensiveerde de camera observant het cameratoezicht in de binnenstad.
Op enig moment zag de camera observant twee personen zich verdacht ophouden in het Kronenburgerpark. De camerabeelden werden direct gedeeld met de meldkamer.

De ter plaatse gestuurde bikers konden direct één persoon aanhouden. De tweede persoon kon even later worden aangehouden.

Snel daarna werden er zeker 6 gerolde telefoons in het park aangetroffen.

Door scherp observeren en prima samenwerken met de meldkamer en de collega bikers, lopen er weer twee zakkenrollers minder rond!

13 sept 2019
Gepost door Super User

Voor een jongeman in Culemborg was het echt “vrijdag de 13e”.
Hij vond het nodig om zijn mes aan anderen te laten zien. Dit werd ook gezien door de dienstdoende camera observant van de RTR. De live camerabeelden hiervan, werden meteen, live doorgezet naar de politie meldkamer. De direct ter plaatse gestuurde surveillance eenheid kon de jongeman aanhouden. Door de goede samenwerking tussen RTR en politie is wellicht erger voorkomen.

06 sept 2019
Gepost door Super User

In de nacht van woensdag 4 september op donderdag 5 september, kon door de oplettendheid van de dienstdoende camera-observant van de RTR een tweetal verdachten op heterdaad worden aangehouden in Nijmegen.

De camera-observant zag namelijk hoe het tweetal een aantal fietsen moedwillig aan het vernielen was en zette de betreffende camerabeelden direct door naar de meldkamer. De meldkamer zette daarop direct een surveillance eenheid in, die het tweetal op heterdaad kon aanhouden.

Weer een mooi voorbeeld hoe cameratoezicht kan bijdragen aan een slagvaardig optreden.