12 feb 2020
Gepost door Super User
gemeente nijmegen

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 februari zag de cameraobservant van de RTR in de binnenstad van Nijmegen een bij de politie bekende veelpleger, die zich “verdacht” ophield. Via de camera’s werd geconstateerd dat er kennelijk sprake was van het verhandelen van drugs.

Hierop is direct de politie meldkamer geïnformeerd en zijn de camerabeelden live doorgestuurd naar de meldkamer. Omdat er niet direct een politie surveillance eenheid beschikbaar was, zijn de camerabeelden door de politie veiliggesteld voor onderzoek.

.

29 aug 2019
Gepost door Super User

Op donderdag 29 augustus 2019, hebben vertegenwoordigers van de gemeente Boxmeer een werkbezoek gebracht aan de RTR-NL

In een geanimeerd gesprek kwamen onder andere aspecten van privacy, organisatie en techniek aan de orde. Na afloop uiteraard een inkijkje in de camera toezicht ruimte.

24 juni 2019
Gepost door Super User
gemeente-culemborg

Het slachtoffer van het steekincident zondagavond 23 juni 2019 aan de Schoolhof West in Culemborg is een 19-jarige jongeman uit diezelfde plaats. De politie is op zoek naar de dader. De man ging er na het steekincident op een scooter vandoor. De steekpartij vond rond 21.50 uur plaats bij een appartementencomplex in de straat.
Het gebied rondom de Schoolhof West in Culemborg valt binnen het gebied van Regionale Toezicht Ruimte Nijmegen (RTR-NL). Dit betekent dat de politie door middel van camera's zicht kan houden op de publieke ruimte. Medewerkers van de RTR zagen zondagavond een geweldsincident.

De medewerkers van de Regionale Toezicht Ruimte Nijmegen hebben de camerabeelden live doorgezet naar de meldkamer van de politie. De meldkamer heeft daarop direct agenten naar de plek gestuurd. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek, dat het inderdaad om een steekincident ging.

De dader was toen al weggevlucht. De agenten hebben ter plaatse onderzoek ingesteld en met verschillende mensen gesproken. Volgens getuigen zou het gaan om een man gekleed in een zwarte broek, merk Adidas, droeg hij sportschoenen met een witte zool en had hij een geblokte sjaal om.