24 juni 2019
Medewerkers van de RTR zagen een vermoedelijk geweldsincident in Culemborg.
Gepost door Super User

Het slachtoffer van het steekincident zondagavond 23 juni 2019 aan de Schoolhof West in Culemborg is een 19-jarige jongeman uit diezelfde plaats. De politie is op zoek naar de dader. De man ging er na het steekincident op een scooter vandoor. De steekpartij vond rond 21.50 uur plaats bij een appartementencomplex in de straat.
Het gebied rondom de Schoolhof West in Culemborg valt binnen het gebied van Regionale Toezicht Ruimte Nijmegen (RTR-NL). Dit betekent dat de politie door middel van camera's zicht kan houden op de publieke ruimte. Medewerkers van de RTR zagen zondagavond een geweldsincident.

De medewerkers van de Regionale Toezicht Ruimte Nijmegen hebben de camerabeelden live doorgezet naar de meldkamer van de politie. De meldkamer heeft daarop direct agenten naar de plek gestuurd. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek, dat het inderdaad om een steekincident ging.

De dader was toen al weggevlucht. De agenten hebben ter plaatse onderzoek ingesteld en met verschillende mensen gesproken. Volgens getuigen zou het gaan om een man gekleed in een zwarte broek, merk Adidas, droeg hij sportschoenen met een witte zool en had hij een geblokte sjaal om.